Buletin Kampus

12 Disember 2019 | Karnival Kebudayaan Dan Kesenian Islam KPTM Se-Malaysia 2019 (KALAM)

Tahniah KPTM KUANTAN, Juara keseluruhan KALAM 2019.

KARNIVAL KEBUDAYAAN DAN KESENIAN ISLAM KPTM SE-MALAYSIA 2019 (KALAM) yang bertemakan “Menyantuni Ummah Membawa Berkat” telah berlangsung dengan jayanya di Kolej University Poly-Tech MARA Kuala Lumpur (KUPTM) pada 10 -12 Disember 2019. Karnival ini merupakan penganjuran kali ke-2 yang mengumpulkan 399 peserta dari KUPTM dan 7 cawangan kolej KPTM.

10 pertandingan telah dipertandingkan diantaranya Syarahan BM, Syarahan BI, Kalam Jama'ie, Choral Speaking, Khat, Nasyid, Khutbah, Azan & Iqomah, Hafazan (Tahfiz) dan Hafazan (Terbuka).

Kemenangan terbesar diperolehi oleh KPTM Kuantan dengan mendapat Juara keseluruhan KALAM 2019. Diikuti oleh Naib Juara KPTM Bangi dan tempat ketiga KPTM Batu Pahat.

Karnival ini dirasmikan oleh Encik Abdul Azmi bin Abdul Aziz, Timbalan Presiden Akademik, Menjalankan Tugas Ketua Pegawai Eksekutif KPTM. Antara ungkapan beliau yang perlu menjadi ingatan semua adalah ‘Pendidikan dan sahsiah adalah dua perkara yang berkait,.. Asbab untuk kita berjaya di masa hadapan’. Ini adalah bukti KPTM akan terus mendahului Institusi Pendidikan bukan sahaja dalam bidang akademik malah seiring dengan perkembangan sahsiah diri pelajar.

Turut diundang dan membuat persembahan pada karnival ini adalah penyanyi RAIHAN & juga Aina Abdul.

Gambar-gambar sekitar majlis boleh dilihat di album KARNIVAL KEBUDAYAAN DAN KESENIAN ISLAM sumber FB: Komunikasi Korporat KPTM

Hubungi Kami

Kolej Poly-Tech MARA Ipoh
( DK247-06 (A) )
Wisma SSI, Jalan Sultan Abdul Jalil, Greentown, 30450 Ipoh, Perak Darul Ridzuan.

  • dummy 05 - 242 1003

  • dummy 05 - 242 1002

Pensijilan MS ISO 9001:2015

Aplikasi KEDU2U

Muat turun aplikasi KEDU2U Melalui Apple App Store dan Google Play Store.

Diselenggara oleh : Webmaster KPTM Ipoh

Search