Tawaran Program

Senarai Program di KPTM Ipoh

Diploma in Multimedia

Kemajuan teknologi telah menggalakkan penggunaan teknologi maklumat dalam pelbagai bidang. Salah satu aplikasi yang digunakan secara meluas adalah multimedia.

Ini telah mengakibatkan permintaan tenaga manusia yang tinggi dalam multimedia. Pekerjaan yang memerlukan kemahiran multimedia adalah teknologi maklumat, pendidikan dan latihan, penerbitan dan percetakan, hiburan dan banyak lagi. Graduan multimedia diperlukan dalam pengurusan pentadbiran seperti merancang persembahan interaktif, brosur dan laman web.

Kolej Poly-Tech MARA Ipoh menawarkan program ini berdasarkan fakta bahawa multimedia semakin maju dan pakar multimedia sangat dituntut. Ini adalah program sepenuh masa yang dijalankan dalam tempoh minimum 6 semester. Kurikulum ini direka sesuai dengan keperluan industri sekarang yang menitikberatkan latihan praktikal untuk membolehkan pelajar menguasai kemahiran multimedia dengan lebih baik.
Graduan dari program ini berkebolehan untuk menjadi :

1. Pakar Multimedia
  2. Pereka web